Kokių maisto produktų rekomenduojama vengti?

Kokių maisto produktų rekomenduojama vengti?

Turint tiek daug skirtingų dietų ir maisto patarimų, normalu susipainioti, kurie maisto produktai iš tikrųjų yra sveiki, o kurių vengti. Negalima paneigti fakto, kad maistinga, subalansuota mityba yra raktas į sveikesnį ir ilgesnį gyvenimą. Tinkamų mitybos įpročių laikymasis ne tik pagerina nuotaiką ir suteikia energijos, bet ir sumažina riziką susirgti rimtomis, ilgalaikėmis sveikatos ligomis. Nesvarbu, ar norite numesti svorio, jaustis energingesni, užkirsti kelią lėtinėms ligoms, ar visa tai, kas išdėstyta pirmiau, čia yra maisto produktų sąrašas, kurių turėtumėte vengti.

Jogurtas su vaisiais

Paprasti jogurtai yra geras probiotikų šaltinis, kuris puikiai tinka jūsų žarnyno sveikatai. Tačiau vaisinis jogurtas yra kita istorija. „Vaisiniuose jogurtuose, dažnai nuo ½ puodelio iki ¾ puodelio, gali būti apie 6 arbatinius šaukštelius pridėto cukraus! Paklauskite savęs, ar paprastai į pusę puodelio natūralaus jogurto įdėsite 6–7 arbatinius šaukštelius? Daugelyje saldžių ir pikantiškų maisto produktų pridėtas ir rafinuotas cukrus gali neigiamai paveikti jūsų psichinę ir fizinę sveikatą.

Vaisių sultys

Dėl to, kaip maisto produktai dažnai parduodami, daugelis žmonių mano, kad stiklinė vaisių sulčių per pusryčius yra sveikas maistas, tačiau taip nėra. Šiose sultyse netenka žarnyną puoselėjančių skaidulų, kurios yra sveikuose vaisiuose, o pridėtame cukruje taip pat yra tuščių kalorijų.

Deli mėsa

Daugelis iš mūsų pietums imame sumuštinius su deli mėsa ar kita perdirbta mėsa. Jie dažnai mums parduodami kaip neriebūs arba sveiki patiekalai, pavyzdžiui, kalakutienos arba vištienos griežinėliais. Tačiau yra paslėptų ingredientų, kurie kenkia mūsų sveikatai. Įrodyta, kad tokiuose maisto produktuose esantys nitratai pablogina depresijos simptomus. Nitratai ir nitratai dedami į maistą kaip konservavimo proceso, vadinamo kietėjimu, dalis. Nors yra įrodymų, kad perdirbtos mėsos valgymas yra susijęs su padidėjusia vėžio rizika, nėra aišku, kad taip yra dėl nitritų ir nitratų.

Mikrobangų krosnelėje paruošti patiekalai

Tai nereiškia, kad visi mikrobangų krosnelėje paruošti patiekalai neturi maistinės vertės, tačiau ne visi yra vienodi! Šiuose supakuotuose patiekaluose paprastai yra daug natrio, sočiųjų riebalų ir pridėtinio cukraus, o tai prisideda prie aukšto kraujospūdžio, diabeto ir blogos medžiagų apykaitos rizikos. Kaip alternatyvą rekomenduojama ieškoti variantų, kuriuose būtų mažesnis natrio, sočiųjų riebalų ir cukraus kiekis, taip pat mažesnė šių produktų dienos vertė. Taip pat ieškokite variantų, kuriuose yra daug daržovių ir netgi augalinių baltymų.

Parašykite komentarą